Veiligheid voor onze kinderen ver zoek

Op 25 september 2017

Vlak voor de start van het nieuwe schooljaar werd op vraag van de gemeente Vosselaar de Bergakker opnieuw aangelegd als fietsstraat.

Bij dit dossier vielen we als inwoners van Vosselaar van de ene verbazing in de andere. Niet alleen werden we geconfronteerd met de timing – zouden we op de eerste schooldag er wel door kunnen om onze oogappeltjes te gaan uitzwaaien? Gelukkig bleken de werken tijdig klaar te zijn. Dat de nieuwe asfalt er omwille van een te krappe timing ‘ingesmeten’ werd, daar moesten we dan maar vrede mee nemen.

Maar dat is buiten de inwoners van Vosselaar gerekend. Wij verwachten meer van ons gemeentebestuur! De signalen en klachten over de slechte staat van het wegdek en rondslingerende steentjes stapelen zich op. Een fietsstraat is zonder twijfel een mooi initiatief om onze kinderen en hun ouders nog meer te stimuleren om de auto links te laten liggen waar mogelijk en de fiets te nemen. Maar het gaat hier om de enige toegangsweg tot de school. Een veilige fietsstraat zou in dat opzicht prioritair moeten zijn. De situatie is ronduit gevaarlijk voor kinderen die met de fiets komen, nog maar te zwijgen over onze allerkleinsten die net leren fietsen…

Nog geen maand later worden er dan toch nog verbeteringswerken voorzien. Ons bestuur heeft eindelijk ingezien dat de wanneer er overheidsgeld uitgegeven wordt, dit ook een meerwaarde moet zijn. Beter laat dan nooit natuurlijk.

Maar, al jaar en dag start de schooldag om 08.40u. Al jaar en dag eindigt de schooldag om 15.40u. Het kan toch niet zo moeilijk zijn om rekening te houden met deze situatie? Waarom laat men deze verbeteringswerken starten op maandagochtend tijdens het moment dat de ouders hun kinderen gaan afzetten? Niemand, noch automobilisten, noch fietsers konden vanuit het centrum de school bereiken… ironisch toch, voor een pas aangelegde fietsstraat? Met een enorme chaos in de bredere omgeving van de school tot gevolg.

Beste gemeentebestuur – jullie taak is om de veiligheid van onze kinderen en inwoners te garanderen, niet om extra chaos te veroorzaken. Doe er iets aan!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is