Twee jonge klimaathelden in Vosselaar

Op 31 december 2021

Op 23 september hesen twee jonge inwoners van Vosselaar de SDG-vlag aan het gemeentehuis in Vosselaar. De klimaathelden worden in 2022 de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen.
De campagne focust dit jaar op helden die bijdragen aan de milieu-gerelateerde SDG’s.
De ene klimaatheld (8 jaar) is lid van de WWF-Rangerclub. Hij is erg begaan met het lot van wilde dieren en het Amazonewoud. Hij zet zich lokaal in door goed te recycleren, zuinig te zijn met drinkwater en met de fiets of te voet naar school te gaan. In de tuin voorziet hij lekkers voor vogels en insecten. Een klimaattip van onze klimaatheld voor de inwoners van Vosselaar: “Plant inheemse hagen in je (voor)tuin! Dat is een perfecte nest-, eet- en schuilplaats voor vogels en insecten.”
De andere klimaatheld (9 jaar) neemt voor alle verplaatsingen in Vosselaar en omgeving de fiets. Ze haalt zwerfvuil op en onderhoudt haar eigen moestuin. Met de app Obsidentify ontdekte ze wat er zoal in de tuin rondkruipt. Ze doet er alles aan om de afvalberg zo klein mogelijk te houden. Haar klimaattip: “Meer groen in je tuin zorgt voor rust en koelte in de zomer.”
Mogen onze jonge klimaathelden een inspiratie zijn voor velen!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is