Samen de processierups bestrijden

Op 30 maart 2021

Samen de processierups bestrijden
De voorbije weken werden in onze gemeente op verschillende plaatsen nestkastjes gehangen. Op die manier willen we de processierups op een natuurlijke manier bestrijden. Het idee erachter is eenvoudig. Door het lokken van mezen en andere kleine vogels kan het aantal rupsen teruggedrongen worden. De kool- en pimpelmeesjes zijn dol op die rupsen en eten ze op. De vogels zorgen voor een natuurlijke en milieuvriendelijke manier van rupsenbestrijding. De nestkastjes werden op verschillende openbare locaties en in tuinen gehangen.


Helpende handen


De gemeentelijke basisscholen stapten mee in het verhaal van de mezenkastjes. De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar monteerden de nestkastjes onder begeleiding van hun leerkrachten. Voor de leerlingen was het een leuke opdracht om hun technische vaardigheden bij te spijkeren, maar tegelijkertijd leerden ze ook iets bij over het gedrag van mezen en de bestrijding van de processierups.
De gemeente bekijkt of er nog meer initiatieven kunnen genomen worden in samenwerking met milieu- en natuurverenigingen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is