Provinciale Fietsbarometer maakt in Vosselaar het verschil

Op 25 juli 2021

Een doordacht fietsbeleid kijkt waar en hoe aanpassingen aan fietsinfrastructuur het grootste effect hebben. Daarom verzamelt de provinciale Fietsbarometer informatie over de kwaliteit en veiligheid van de fietsinfrastructuur. De provincie Antwerpen deelt die informatie met lokale besturen en doet gerichte aanbevelingen.
“Met de provinciale Fietsbarometer analyseert de provincie Antwerpen het hele Bovenlokale Functionele Fietsroutenetwerk (BFF), een netwerk van 4.000 kilometer aan fietspaden. Een online tool, die iedereen kan raadplegen, bundelt informatie over de veiligheid, het comfort en het gebruik van de fietsroutes. Die schat aan informatie helpt lokale besturen om beslissingen te nemen over toekomstige investeringen in fietsinfrastructuur”, licht gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens toe.

 Vier miljoen euro subsidies
“Daarnaast kan een gemeente of stad een beroep doen op het Fietsfonds voor de aanleg en verbetering van haar fietsinfrastructuur op datzelfde fietsroutenetwerk.
In 2021 voorziet de provincie daarvoor vier miljoen euro. De lokale overheid kan rekenen op een subsidie van 90 tot 100 procent, waarbij de aanlegkosten en in het geval van een stuk fietsostrade zelfs de
ontwerpkosten meetellen”, schetst   gedeputeerde Lemmens.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is