Investeren in digitaal onderwijs

Op 29 december 2021

Voor onze N-VA-fractie was het al voor de coronacrisis duidelijk dat er gaten zaten in de digitalisering van ons onderwijs. Daarom werd in het bestuursakkoord van 2019 opgenomen dat we extra zouden investeren in multimedia en ICT in de scholen in onze gemeente.
N-VA Vosselaar wil op die manier daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs. Daarbij zal digitaal onderwijs een geweldige aanvulling zijn op het klassiek onderwijs. Om de talenten van de individuele leerling te ontwikkelen en om gepersonaliseerd leren mogelijk te maken, investeren we in nieuwe didactische en technologische mogelijkheden. Het is dé uitgelezen kans om het onderwijs in Vosselaar te moderniseren en meteen ook meer ‘leren op maat’ aan te bieden.
Elke leerling blijven prikkelen
Sterke leerlingen zullen meer uitgedaagd worden en kwetsbare leerlingen kunnen zo op meer ondersteuning rekenen. Terwijl één groep leerlingen moeilijkere oefeningen voorgeschoteld krijgt, kan een andere leerling de nodige ondersteuning of remediëring volgen om de leerstof onder de knie te krijgen. Op die manier houden we iedereen aan boord en blijven we leerlingen prikkelen.
Anno 2021 moeten we ook de ICT-vaardigheden en competenties van onze kinderen blijven bijspijkeren. Met die argumenten in het achterhoofd, werd de voorbije jaren flink geïnvesteerd verschillende bordboeken,tablets en edubooks. Op die manier kunnen de scholen hun achterstand op het gebied van digitaal onderwijs ombuigen in een voorsprong.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is