Een terugblik op twee jaar als schepen: Tinne Wouters

Op 11 april 2021

Politiek, het is een enorme uitdaging. “Veel mensen zeiden me: “je weet niet waar je aan begint”, vertelt Tinne Wouters.
Gemotiveerd en vol enthousiasme veegde ze die woorden snel van tafel. Iets betekenen voor de inwoners van onze gemeente, dat was altijd het uitgangspunt van Tinne. “Ik wilde bewijzen dat de vooroordelen rond politiek niet altijd correct zijn. Rechtvaardigheid, samenhorigheid en respect waren, en zijn nog steeds, normen die ik hoog in het vaandel wil dragen. Die waarden vormden de basis om de sprong te wagen. Na meer dan twee jaar schepen van Onderwijs, Jonge Gezinnen, Feestelijkheden, Dierenwelzijn en ntwikkelingssamenwerking en de titel politicus te mogen dragen, deel ik graag mijn persoonlijke ervaringen.”
Dromen realiseren
Vol overgave, maar met de nodige nervositeit en faalangst, legde Tinne op 3 januari 2019 de eed als schepen af. “In de jaren die volgden kreeg ik de kans om mijn kennis te verruimen, om veel boeiende mensen te leren kennen, om mee te lopen met experts en te leren van hun ervaringen, om dromen te realiseren. Kortom, om te groeien als persoon.”
“Toch moet ik ook bekennen dat het zeker niet altijd rozengeur en maneschijn is. Een politicus begeeft zich regelmatig op glad ijs. Niet voor- of achteruit kunnen, wankelen en altijd zoekende naar oplossingen die voor iedereen acceptabel zijn, zonder je doelstelling uit het oog te verliezen. Een makkelijke klus is het allerminst.”
Waardering van inwoners
De leerkracht van beroep legt de lat graag hoog voor zichzelf. Zeer hoog. “Daardoor bots ik weleens op situaties die veel energie opslorpen. Op zo’n momenten probeer ik extra te genieten, van de ‘qualitytime’ met mijn gezin, familie en vrienden. Het meeste deugd heb ik van de complimentjes van tevreden inwoners, maar ook van de mooie samenwerkingen die ontstaan. Bij al mijn bevoegdheden kan ik rekenen op fijne, positieve en geëngageerde medewerkers. Beleid maken doen we samen!”
Vol ambitie
Als startende politica is Tinne terecht fier op verschillende realisaties binnen onze emeente. “De STEM-academie, de vlinders voor de sterrenkindjes, uitbreiding van de ICT-middelen op de scholen, het sociaal tarief bij de dierenarts, het project van de mezenkastjes met de scholen, de nieuwe attenties bij geboortes, huwelijken en jubilea. Het zijn stuk voor stuk mooie, inleidende projecten om de volgende periode met veel ambitie aan te vatten. We gaan vol voor het project rond de vernieuwing van de school Centrum, een tweede losloopweide voor honden, uitleenkoffers voor speelstraten, een grootse ‘Vosselaar Kermis’ en een volksfeest op 11 juli.”
“De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik voor dit avontuur niet helemaal wist waar ik aan begon. Toch ben ik iedereen dankbaar voor deze uitzonderlijke kans. Ik ben opgewarmd en ingewijd om me de komende jaren te blijven inzetten voor Vosselaar”, besluit Tinne enthousiast.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is