Eén keer registreren om opvang te vinden

Op 2 mei 2020

Het e-loket kinderopvang van Stadsregio Turnhout verzamelt de opvangvragen voor kinderopvanginitiatieven in de vier gemeenten Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar. Dat is handig want als ouder of voogd moet je maar één keer je aanvraag registreren om een opvangplaats te vinden.

Hoe werkt het?

Inschrijven op het e-loket kinderopvang
Je schrijft je in op het e-loket kinderopvang en je beantwoordt de bijkomende vragen die gesteld worden. Digidak biedt hier hulp bij als dat nodig is. Zie hier waar je hen kan vinden.
Bevestiging registratie
Je ontvangt een e-mail als jouw kinderopvang-aanvraag geregistreerd is.
6 maanden voor de startdatum van opvang checken we graag nog eens jouw gegevens.
Je zal opnieuw een e-mail ontvangen. We vragen dan na of jouw gegevens nog steeds juist zijn. Zo worden er geen foute gegevens aan de opvanginitiatieven doorgegeven.
4 maanden voor de startdatum van opvang worden jouw gegevens verstuurd aan 5 opvanginitiatieven. Indien er plaats is, nemen zij contact op met jou.
Uiteraard houden we hier rekening met jouw voorkeuren die je in de eerste vragenlijst hebt kunnen meegeven. Als deze initiatieven een plaats voor jouw kind hebben, dan contacteren ze jou om verdere afspraken te maken.
Is er geen plaats in de 5 voorgestelde initiatieven?
Dan worden jouw gegevens in diezelfde maand nog bezorgd aan 5 andere kinderopvanginitiatieven. Deze initiatieven worden opnieuw zo veel mogelijk geselecteerd op basis van jouw wensen en voorkeuren (soort opvang, prijs opvang, afstand). Als deze initiatieven een plaats voor jouw kind hebben, dan contacteren ze jou om verdere afspraken te maken.
Wens je niet in te gaan op de voorstellen?
Dan worden jouw gegevens in diezelfde maand nog bezorgd aan 5 andere kinderopvanginitiatieven. Deze initiatieven worden opnieuw zo veel mogelijk geselecteerd op basis van jouw wensen en voorkeuren. Als deze initiatieven een plaats voor jouw kind hebben, dan contacteren ze jou om verdere afspraken te maken.
En wat als er geen geschikte plaats gevonden is bij de eerste 10 opvanginitiatieven die voorgesteld werden?
Jouw aanvraag zal dan telkens opnieuw aan 5 andere opvanginitiatieven bekend gemaakt worden, tot je wenst in te gaan op het beste voorstel.
Help, de startdatum komt dichter (minder dan een maand), maar jouw aanvraag werd nog steeds niet afgewerkt. Als de startdatum van jouw aanvraag voor kinderopvang nog minder dan een maand is, dan wordt jouw aanvraag als 'dringend' behandeld. Er zijn maar enkele opvanginitiatieven die een erkenning hebben om aanvragen dringend te beantwoorden. Indien er een plaats vrij komt, nemen zij dus zo snel mogelijk contact op met jou om tot goede afspraken te komen.

Belangrijk: Je bent nooit verplicht om in te gaan op de voorgestelde kinderopvangmogelijkheden. Als ouder of voogd heb jij steeds de eindbeslissing over de opvang van jouw kind.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is