Brandweerpost in Vosselaar blijft behouden

Op 18 september 2019

Op maandag 27 mei werd door de zonecommandant en de directeur operaties een plan voorgesteld voor de hervorming van de brandweerzone : de post Vosselaar zou tegen 2032 gesloten worden.  Dit voorstel was niet onderbouwd en ook de financiële gevolgen werden niet becijferd. De hulp- en dienstverlening in de gemeente Vosselaar zou fors achteruit gaan door het sluiten van onze post.  Dit was voor de uiterst gemotiveerde brandweermannen van ons plaatselijk korps en voor N-VA Vosselaar volstrekt onaanvaardbaar.

 In het bestuursakkoord onderschreven we immers de steun aan en de verankering van onze lokale brandweer. Wij zijn onze belofte nagekomen !

Samen met leden van ons korps hebben we voor een onderbouwde argumentatie gezorgd. Deze nota werd door mensen van ons bestuur voorgesteld en bepleit bij de verschillende N-VA burgemeesters van de zone Taxandria.  Dit heeft geloond, want in de ultieme en beslissende bespreking op het niveau van de zone, spraken deze N-VA burgemeesters hun steun uit voor het behoud van de post Vosselaar. Daarmee was de redding een feit! Onze eigen burgemeester hoefde de bal nog enkel in te koppen.

Wij zijn zeer verheugd dat het groot aantal vrijwillige en gedreven brandweermannen van post Vosselaar, hun passie en hun nobel werk verder kunnen zetten vanuit hun eigen kazerne. Zij beschikken  over de nodige professionele kennis en know how en hebben hun opdrachten altijd loyaal aan de zone uitgevoerd. Binnen zone Taxandria zijn onze mannen trouwens gekend als een meewerkende, meedenkende en vooruitstrevende post.  Door de inzet van N-VA Vosselaar  kan dit geweldige team de volgende jaren  en generaties nu onverminderd doorgaan!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is