Bevraging over wat onze senioren écht belangrijk vinden

Op 2 april 2021

Het coronavirus gooide roet in het eten van vele projecten. Ook het initiatief van de SeniorenRaad om een bevraging voor senioren te organiseren, werd uitgesteld. Maar die bevraging komt er nu toch.


Het gemeentebestuur van Vosselaar en de SeniorenRaad willen 400 inwoners ouder dan 55 jaar, bevragen om te weten te komen wat de Vosselaarse senioren écht belangrijk vinden. Waar hebben zij nood aan? Waar lopen ze tegenaan? Er komen verschillende vragen aan bod: huisvesting, tevredenheid over de gemeentelijke diensten, eenzaamheid, digitalisering, kwetsbaarheid, betrokkenheid bij de buurt, (onder)voeding en nog vele andere belangrijke zaken voor ouderen.


Dienstencentrum voor senioren


Het is de eerste keer dat er in Vosselaar zo’n grootschalig onderzoek wordt gedaan naar de levensomstandigheden, wensen en behoeften, dromen en verzuchtingen van wie ouder is dan 55 jaar. De uitkomsten zullen dienen als leidraad voor de werking van de SeniorenRaad en als uitgangspunt voor het ontwikkelen van een degelijk seniorenbeleid in onze gemeente. Dat is nog niet alles, want er komen in de toekomst ook nog concrete realisaties aan, zoals een dienstencentrum voor senioren.

Wil je graag meewerken aan deze bevraging, neem dan eventjes contact op met onze schepen voor senioren Jef Pelgrims via mail jef.pelgrims [at] n-va.be of telefonisch op het nummer 0475 87 82 41

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is