N-VA tevreden over eerste fase masterplan Centrum

Op 31 juli 2023

In 2018 liet de N-VA in het bestuursakkoord opnemen dat er nood is aan een masterplan Centrum. N-VA Vosselaar wilde afstappen van het hokjesdenken en van beleid op korte termijn. Een masterplan biedt een langetermijnvisie en is veel efficiënter.
We zijn trots dat het bestuur zich achter de eerste fase van het plan schaart. Die kreeg vorm onder leiding van toenmalige schepen van Onderwijs Tinne Wouters.
Eerste fase: nieuwe school
Op basis van voorstellen van verschillende experten werd in januari 2021 het bureau Blauwdruk aangesteld om een masterplan op te maken. Dat zou onze dorpskern moeten omvormen tot een levendige, groene en dynamische ontmoetingsplaats. Met als bijkomende aandachtspunten: de mobiliteitsproblematiek, ondernemersvriendelijkheid en toekomstgerichtheid. De eerste fase van het masterplan behandelt de school in het centrum. Een aparte stuurgroep werkte hard om de visie en de plannen voor een nieuwe school rond te krijgen. Wij zijn blij dat het bestuur de visie – die onder leiding van onze toenmalige schepen van  
Onderwijs Tinne Wouters uitgewerkt werd – integraal overneemt.
Veilige, kwaliteitsvolle en multifunctionele leer- en leefomgeving
N-VA Vosselaar wil betrokken worden bij de verdere uitwerking en de concrete bouwplannen van de school. We gaan voor een veilige, kwaliteitsvolle en multifunctionele leer- en leefomgeving voor onze kinderen. Na schooltijd moet die plek een kwaliteitsvolle omgeving zijn om te sporten, te ontspannen en te ontmoeten. En de groene omgeving laat toe om te werken naar een ontmoetingspark voor al onze inwoners. Verder willen we onder de turnzaal een ruimte voorzien die kan dienen als parking bij evenementen of als fuifzaal.
Berkenmei voor de gemeenschap
We willen de terreinen van Berkenmei – die in het kader van dit project overgedragen worden aan de kerkfabriek – vrijwaren van bebouwing of verkaveling. Aan de noordkant van Vosselaar is weinig speelruimte. Wij hopen daarom dat er in de ruilakte met de kerkfabriek opgenomen wordt dat Berkenmei ter beschikking moet blijven van de gemeenschap.

Tinne Wouters
Gemeenteraadslid

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is